Terveysturvalliset tavat

Työskentelen aina vain täysin terveenä! Toivon myös asiakkaiden ilmoittavan, jos taloudessa joku on flunssassa tai vatsataudissa. Tällöin siivous tehdään tilanteen mukaan tai siirretään.


Siivouksessa suosin aseptista työjärjestystä. Aseptinen työjärjestys on suunnitelmallisesti etenevää toimintaa, jossa tehdään ensin puhtain ja viimeisenä likaisin työ.

Pääasiassa suosin käyttää asiakkaan omia siivousvälineitä. Tarvittaessa käytän myös omia ja puhdistan siivousvälineet aina huolella käytön jälkeen. Siivousliinat pesetän pesulassa.

Huolehdin tarvittaessa asunnon tuulettamisesta työn aikana mahdollisuuksien mukaan.

Siivouksessa käytän yleensä aina Euca pesuainetta, jossa on etanolia ja eteeristä eucalyptusöljyä. Desinfiointi tiukemmilla desinfiointiaineilla ei sovi kotioloihin ( voi lisätä homeiden resistenssiä) eikä tue terveyttä ( tuhoaa hyvät bakteerit, jotka suojaa ihmistä), joten en suosittele niiden käyttöä kotien ylläpitosiivouksessa.

Jos Asiakas on kotona, työ voidaan tehdä vaihdellen paikkaa asunnossa ja välttäen turhaa oleskelua samassa tilassa. Näin saadaan usein myös tehokkaammin työ tehtyä.

Käytän aina siivouksessa kertakäyttöisiä nitriilihanskoja. Työkengät puhdistan ja suihkutan Eucan pintadesillä jokaisen asiakaskohteen välissä.

Irina H. / irimari

päivitetty 9.2.2023