TERVEYSASIAT

10.03.2021

Terveys edellä!

Näin huomioin terveyden ja hygienian työssäni.


PÄIVITETTY 25.10.2021

Asiakkaiden kodeissa toimiessa käytän aina tilanteen ja asiakkaan niin tahtoessa asianmukaista hengityssuojaa tai maskia. Hengityssuojan käyttö  tekee siivoustyöstä fyysisesti raskampaa, joten tällöin saatan joutua pitämäää tauon siivouksessa.  Nitriilihanskoja käytän aina . Työkengät puhdistan ja suihkutan Eucan desillä jokaisen asiakaskohteen välissä. 
 
Siivouksessa suosin aseptista työjärjestystä. Aseptinen työjärjestys on suunnitelmallisesti etenevää toimintaa, jossa tehdään ensin puhtain ja viimeisenä likaisin työ.

Pääasiassa suosin aina käyttää asiakkaan omia siivousvälineitä.  Tarvittaessa käytän myös omia ja puhdistan siivousvälineet ains huolella käytön jälkeen. Siivousliinat pesetän pesulassa.

Huolehdin asunnon hyvästä tuulettamisesta työn aikana. Ohjeistan myös kaikkia asiakkaitani asiasta. 

Jos Asiakas on  kotona, työ tehdään vaihdellen paikkaa asunnossa ja välttäen turhaa oleskelua samassa tilassa. Näin saadaan myös tehokkaammin työ tehtyä.


Työskentelen aina vain täysin terveenä! Toivon myös asiakkaiden  ilmoittavan, jos taloudessa joku on flunssassa tai vatsataudissa. Tällöin siivous tehdään tilanteen mukaan tai siirretään.


Siivouksessa käytän mahdollisuuksien mukaan Euca pesuainetta, jossa etanoli ja eteerisen eucalyptuksen teho muodostaa luontaisesti desinfioivan vaikutuksen. Desinfiointi  tiukemmilla desinfiointiaineilla ei sovi kotioloihin ( voi lisätä homeiden resistenssiä)  eikä tue terveyttä ( tuhoaa hyvät bakteerit, jotka suojaa ihmistä), joten en suosittele niiden käyttöä kotien ylläpitosiivouksessa.


 Irina H. / irimari
 

päivitetty 25.10.2021